Woensdag 22 juni was het dan zo ver! De oude bokstrainer van de docenten Ashvin, Wieresh en leerlingen, Wilfried, Bas en Suzanne kwam bij Muay Thai Utrecht in De Meern een boksles geven.

Bertus is een bekende in de bokssport. Ondanks wij een Thaiboksschool zijn, is boksen een fundament in onze sport. Bertus is in de jaren 70 / 80 profbokser geweest en heeft diverse titels binnengehaald. Na zijn profbokscarriere is hij gaan les geven en had toen de bekende boksschool: Brouwers Gym in de Biltstraat in Utrecht.

Bertus staat bekend op zijn verfijnde techniek, energie, passie en zijn heldere manier van overbrengen. Trainingen zijn uiterst serieus maar desondanks is er altijd ruimte voor een grapje.

In de tijd dat Ashvin en Wieresh nog bij Ramsthai in Woerden trainde, kregen zij daar op de zondag bokslessen van Bertus. De beste man is inmiddels alweer bijna 70 jaar, maar dat is niet te zien.

De training begon eerst voor de jeugd groep met een korte warmingup. Direct daarna moesten de kinderen werken aan hun voetwerk en vervolgens kwamen de handen erbij. De basis technieken waren heel eenvoudig om te zien, maar uiterst effectief.

Bij de volwassen groep ging het tempo direct omhoog. Mijn oude trainingsmaatje en B vechter Wilfried was al helemaal ingespeeld op Bertus. Ook hij is vroeger in zijn wedstrijd tijd veel door Bertus getraind.
Dit zag er spectaculair uit en je zag gewoon dat de leden het geweldig vonden. Nu 2 dagen verder krijgen wij nog steeds veel emails en berichten over hoe geweldig deze trainer wel niet is.

Naast de basis technieken, werd ook het ontwijken geoefend. Hele simpele technieken, maar wederom uiterst effectief! Ook heeft Ashvin, Bertus bekende leverstoot weer mogen voelen. De man van bijna 70 en maar 60 kilo deed de techniek rustig voor maar desondanks moest hij even naar adem happen.

Wij van Muay Thai Utrecht vinden het echt een eer dat deze oude bokskampioen, ondanks zijn drukke schema, de tijd genomen heeft om ons weer eens een bokstraining te geven.

Wij zullen in de toekomst vaker dit soort gasttrainingen geven.Thaiboksen en boksen in Utrecht Thaiboksen en boksen in Utrecht bertus brouwer Thaiboksen en boksen in Utrecht Thaiboksen en boksen in Utrecht muay thai utrecht muay thai utrecht muay thai utrecht muay thai utrecht muay thai utrecht thaiboksen in utrecht thaiboksen in utrecht thaiboksen in utrecht thaiboksen in utrecht beste kickboksschool beste kickboksschool beste kickboksschool beste kickboksschool beste kickboksschool beste kickboksschool thaiboxing utrecht thaiboxing utrecht thaiboxing utrecht thaiboxing utrecht zelfverdediging de meern - vleuten zelfverdediging de meern - vleuten zelfverdediging de meern - vleuten zelfverdediging de meern - vleuten zelfverdediging de meern - vleuten zelfverdediging de meern - vleuten zelfverdediging de meern - vleuten zelfverdediging de meern - vleuten boksen in leidscherijn boksen in leidscherijn boksen in leidscherijn boksen in leidscherijn boksen in leidscherijn boksen in leidscherijn bokstraining-bertusbrouwer-muaythaiutrecht39 boksen in leidscherijn boksen in leidscherijn boksen in leidscherijn boksen in leidscherijn boksen in leidscherijn thaibokstrainers thaibokstrainers thaibokstrainers thaibokstrainers thaibokstrainers thaibokstrainers